29 Mayıs 2016 Pazar

Sakal modelleri katalog

 Günümüzde pek çok sakal modeli bulunmakla beraber bunların sayısı gün geçtikçe artmaktadır.Yeni moda tasarımcıları ve ünlüler kendi imzalarını taşıyan modeller ortaya çıkarmaktadırlar.Giysi modası gibi sakal modasının da kendine has bir havası vardır.Dünyada trend olan bir isim tarafından çıkarılan modeller hızlı bir şekilde dünya üzerine dağılmaktadır.Türkiyede yaşayıp Mutton chops modelini bilenlerin %85'i wolverine sayesinde öğrenmiştir. Sakal modelleri kataloğuna ulaşmak istiyorsanız SAKAL MODELLERİ sayfasına göz atabilirsiniz. Bir anda trend olan sakal modellerinin bu başarıyı yakalayabilmesinin arkasında genellikle çok sevilen film karakterleri ve aktörler olur.Hayalperest gençlerimiz neredeyse o sakal modeli ile bütünleşen karaktere bağlandıkları  ve  o sakalın kendilerinde de o kadar güzel duracağını düşündükleri için bu modelleri tercih ederek trend olması hususunda büyük destek sağlamaktadırlar.
16 Nisan 2016 Cumartesi

KISA SAÇ UZUN SAKAL

 Bu modeli tercih edebilmek için kafa ve yüz şeklinizin bu modele uygun olması gerekmektedir.Kısa saç, tıpkı uzun saçta olduğu gibi herkese yakışmaz.Eğer kısa saç yakışan ve kısa saçı kaldırabilecek bir kafa yapınız var ise; yüzünüzün uzun sakal  modeline uygun olup olmadığı konusunda araştırma yapmalısınız.Eğer yüz kusurlarınız mevcut ise (derin sivilce izleri gibi) uzun sakal modelini tercih etmeniz güzel bir seçenektir.Burada dikkat edilmesi gereken konu kısa saç uzun sakal modelinde saç ve sakalın uzunluk farklarının aşırıya kaçmamasıdır. Eğer bu modeli tercih etmek istemenizin sebebi inanç ile alakalıysa bu konuda seçim size kalmıştır.Saç kısalığının yakışma ölçüsü kişiden kişiye göre değişen bir kavramdır.Çok kısa bir saç modeli size yakışıyor ise;sakalınızı çok uzatmanızı tavsiye etmiyorum. Maximum 4 cm olacak şekilde sakal uzunluğunuzu kendiniz ayarlamalısınız.
  İnternette yapacağınız basit bir araştırma ile uzun sakalın yüz tipinize uygun olup olmadığını tespit edebilirsiniz.


Kısa saç


 Saç uzunluğunun 1 cm den az olduğu ve homojen dağıldığı modellerin tamamını kapsar.Tıraş makinası veya ustaca kullanılan bir makasla bu model gerçekleştirilebilir.
 İnsanlar genetik farklılıklardan dolayı farklı kafa yapılarına sahiptirler.Kısa saç modeli her kafa yapısına yakışmaz.Örneğin sivri bir kafa yapısına kısa saç modeli yakışmazken, yuvarlak yapıda olan bir kafa yapısına çok yakışabilir.Bu konuyu ön araştırma sonrası kendiniz test ederek ve çevrenizdekilerin fikirini alarak açıklığa kavuşturabilirsiniz.


Uzun sakal



Sakal boyunun yüzün tamamında belirli bir ölçünün üzerinde olduğu sakal modelidir.Yüz tipi uygun olan kişilere yakışabilmekte ve çok farklı hava katabilmektedir.Yakışmayan kişilerde ise tıpkı bir tarikat üyesi imajı verebilme tehlikesi vardır.Bu yüzden düzgün bir ön araştırma ve deneme evresinden sonra uzun sakal modelini tercih etmenizi öneririm.

SEYREK SAKAL


Erkekler de seyrek sakal çıkması veya bölgesel olarak az olması oldukça yaygın bir sorundur. Seyrek sakalınız var ise ve yaşınız 15 ile 20 arasında ise bunu fazla problem etmeyin. Bunun sebebi erkeklerde sakal çıkması, olgunlaşması ve çoğalması uzun yıllar sürebilmektedir. Uzun yıllardan kastımız 30 yaşa kadar sakal gelişimi devam etmektedir. Bu demek değildir ki sakalımızın çıkmasını uzun yıllar hiç bir şey yapmadan bekleyeceğiz. Öncelikle doktora  gitmenizi öneririm. Doktor bir sorun var ise müdahale eder zaten. Yapabileceğiniz diğer şeyler ise vücudunuza iyi bakmak olacaktır. Bu ibareyi daha da açarsak dengeli besleneceğiz, spor yapacağız, ruh sağlığımızı iyi tutacağız. Ruh sağlığı ile sakalın ne alakası var derseniz vücutta her şey birbiri ile bağlantılıdır. Örneğin spor yaparak vücudunuzda ki hormon seviyelerini artırarak (özellikle testosteron)  sakalınızın gelişimini ve gür çıkmasını artırabilirsiniz. Vücudumuza iyi bakarsak her yönden olumlu sonuçlar alacağız. Dengeli beslenme de ana konulardan birisidir. Sakalınız seyrek yada cansız ise dengeli beslenmeye özen gösterin. Bu uzun vade de kesin sonuç gösterecektir. Sakal gerekli olan proteinler, vitaminler, metaller dengeli beslenerek alabilirsiniz. Sakalın yapı taşına ve gerekli olan şeylere bir göz attığınızda beklediğinizden daha çok materyale ihtiyaç duyduğunu görecek ve şaşıracaksınızdır. Bu saydıklarım uzun vade de seyrek sakalınızı artıracaktır. Seyrek sakalın bir başka çözümü ise hormon tedavisidir. Vücudunuzda ki hormonlar dengesiz veya yetersiz ise hormon tedavisi ile de durumunuzu düzeltebilirsiniz. Sakalınız için gerekli besinleri aldıktan sonra sakala bakmak ta sakalı gürleştirecektir. Yani sakalınıza masaj yapıp sakal bakım ürünleri veya sakala yararlı yağlar kullanarak sakalınız gürleştirebilirsiniz ve olgunlaşmamış sakal köklerini harekete geçirebilirsiniz. Sakalımız ile ne kadar çok uğraşırsanız o kadar olumlu sonuç alacağınızdan şüpheniz olmasın.
11 Nisan 2016 Pazartesi

SAKAL NEDEN ÇIKMAZ

 Erkeklerin çoğu normal ve güçlü bir erkek görünümü sergileyebilmek için sakallarının sağlıklı,gür ve düzenli olmasını ister.Bazı erkeklerin sakal miktarı ve olgunluğu normal seviyenin altında kalarak kişinin takıntısı haline gelebilmektedir.Bu tür takıntılar insan psikolojisini olumsuz yönde etkilediği için bir şekilde çaresine bakılmalıdır.Sakalın az olması toplum ve karşı cins tarafından kişiyi yerin dibine sokacak kadar önemli bir konu değildir.Asıl sorun kişinin bunu takıntı haline getirerek olumsuz düşüncelerle moralini bozmasıdır.
  
 Sakal çıkmamasının nedenleri:


1.Sakal çıkmamasının genetik sebebi



  İnsanlar eşeyli ürediğinden dolayı, her doğan çocuk anne ve babasının genetik kodlarının bir kısmına sahip olmak zorundadır.Bazı genler çekinik durumda olduğundan dolayı anne ve babamızda bulunmayan bazı özelliklerin bizde bulunması gibi durumlar gözlenebilir.Anne ve babamız aynı tür çekinik genlere sahipse;bu genlerin bir araya gelerek bizim üzerimizde aktif hale gelmesi mümkündür.Akraba evliliğinin önerilmemesinin sebebi de tam olarak budur.
  İnsanlar uzun yıllar boyunca yaşadığı bölgelere göre mutasyonlar geçirerek çeşitli özellikleri genetik kodlarına eklerler.Bunlarda çocuklara aktarılır.Soyumuzun geldiği bölge,ırkımız sakalsız olmamızın sebebi olabilir.Örneğin soyumuz japonlara veya çinlilere dayanıyorsa sakal konusunda sıkıntı yaşamamız gayet doğal bir şeydir.Böyle bir durumda yaş 23 ü geçmişse sakal ektirmek gibi alternatif yöntemler düşünülmelidir.


2.Sakal çıkmamasının hormonal sebepleri



 Hormonal sorunlarda bir kaç farklı durum söz konusu olabilir.Bunları tespit etmek amacıyla kesinlikle doktora gidilmeli ve gerekli testler yapılmalıdır.Bu sebeplerden bahsedelim.

 

Aktif testosteron seviyesi düşüklüğü



 Aktif testosteron vücudumuza nüfus ederek etki gösteren testosteron çeşitidir.Eğer vücutta yeteri kadar aktif testosteron seviyesi yoksa bunu artırmanın doğal ve tıbbi yolları elbette mevcuttur.Aktif testosteron saçlarımızı dökerken diğer sakal dahil olmak üzere diğer bütün vücut kıllarımızı olgunlaştırır.Eğer yaşınız 22 yaşı geçmemişse aktif testosteronu doğal yollardan artırmak mümkündür.Henüz genç bir bireyseniz ve gür sakallara sahip olmak istiyorsanız aktif testosteron seviyenizi artıracak aktiviteleri yapmanız sizin yararınıza bir eylem olacaktır.
 Aktif testosteron seviyesi sakal gelişiminde doğrudan rol almaktadır.Japonlarda sakalların az olmasının sebebide budur.Eğer ergenlik çağını atlattığınız halde aktif testosteron seviyenizin düşük olduğunu düşünüyorsanız bir doktora başvurarak gerekli testleri yaptırmalısınız.Bunun tıp dünyasında tedavisi mevcuttur.

 

Kadınlık hormonu fazlalığı

(östrojen)

 Östrojen hormonu, aktif testosteronu baskılayan bir hormondur.Eğer östrojen miktarınız fazlaysa bu durumda testosteron hormonu baskılanacak ve doğal olarak yeteri kadar sakal gelişimi gözlenemeyecektir.Kadınlarda sakal çıkmamasının sebebi budur.

 Bir erkek olarak östrojen miktarınız fazla olabilir.Bu gayet doğal bir durumdur.Böyle bir durumda yapmanız gereken neden östrojen seviyenizin fazla olduğunu araştırmaktır.Doktordan yardım almanızı şiddetle tavsiye ederim.Çeşitli hayat koşulları ve farkında olmadan yapılan eylemler ve beslenme şekilleri östrojen seviyenizi tetiklemiş olabilir.Aynı şekilde bilinçsiz kullandığınız bir ilacın yan etkisi olmasıda muhtemeldir.


3.Sakal çıkmamasının hastalık tabanlı sebepleri



 Bu hastalıklar çok farklı seneryolarda meydana gelebilmektedir.Hastalığınız kıl kökü iltihabı gibi bakteriyel bir hastalık veya sakalkıran gibi mantar tabanlı bir hastalık olabilmekle birlikte hiç bir mikrobi durum söz konusu olmaksızın vücudunuzun kendi sakallarınıza saldırması gibi bir durumda söz konusu olabilir.Verilen örnekler mevcut olan sakalların kaybedilmesi durumudur.Ama hiç sakal çıkmama durumunun sebebide bir hastalık olabilir.Küçükken geçirdiğiniz bir testis ameliyatı bunun sebebi olabilir mesela.Mevzu bahis hastalık olduğunda işin içine bir çok farklı durum dahil olabilir.Bu konuda  ön araştırma sonrasında alanında uzman profesyonel doktorlardan destek almalısınız.



4.Sakal çıkmamasının bilinçsiz ilaç kullanma tabanlı sebebi



 Malesef türkiye de bilinçsiz ilaç kullanım oranı bir hayli fazla.Kullanılan herhangi bir ilacın yan etkisi sizi hormonal yapıdan bambaşka düzeyde bir insan yapabilir.Sizin henüz hatırlamayacağınız yaşlarda size kullandırtılan bir ilaç testis hücrelerinize hasar verebilir veya östrojen miktarınızı artırabilir.Siz büyüdüğünüzde sakalınızın çıkmadığını farkedersiniz yalnızca.Hiç sakal çıkmaması mümkün olabileceği gibi mevcut olan sakallarınızıda kaybetmeniz gerçekleşmesi mümkün olan seneryolar arasında yer alıyor.




Sakalım çıkmıyor ne yapmalıyım


  • Öncelikle yaşınızın kaç olduğunu düşünün ve ona göre çare arayın.Yaşınız 18 civarındaysa doğal yollardan testosteron seviyenizi artırmaya odaklanın.Bloğumuzdaki diğer makalelerden buna ulaşabilirsiniz.
  • yaşınız 23 ve üzeri ise; Kendiniz sakalım neden çıkmıyor sorusunu cevaplandırabilmek adına ön muayene yapmalısınız.Sorun konusunda az çok veriye ulaştığınızda sorunun gerektirdiği şekilde çare aramalısınız.
  • Hiç bir sorun yok genetik sebeplerden ötürü sakalım yok veya az diyorsanız;Sakal ektirmeyi düşünebilirsiniz.





9 Nisan 2016 Cumartesi

SAKAL KAÇ YAŞINA KADAR ÇIKAR

 İnsanların genetik farklılıklarından dolayı büyüme ve gelişme süresi farklı sürelerde olabilir.Aynı sebepten ötürü büyüme gelişme başlama yaşı da farklılık gösterir.Genetik farklılığın  kontrolü altındaki büyümeye bir miktar doğal ve tıbbi yollardan müdahale edilebilir. Sakalımızı da aynı şekilde düşünmemiz gerekir.Sakal gelişimindeki en önemli etken tabi ki genetik kodlamadır. Genetik kodlamaya doğrudan müdahale mümkün değildir (şu anda ).Fakat insanlar farklı yollardan handikaplı olduğu durumlara göre bir şeyler yapabilirler.
   Normal bir insanın ergenlik çağında devamlı olarak yükselen testosteron hormonu ile birlikte vücud uzun bir gelişme süresine girer.Gelişme kendi içerisinde gruplara ayrıldığında; farklı bölgelerin gelişim sürelerinin farklı zaman uzunlukları aldığı belirlenmiştir.Örneğin boy uzaması 6-7 sene sürerken; kas gelişimi 12-14 sene sürmektedir.Bu konularda elbette dış etkenler önemlidir.Kas ve sakal gelişimi doğrudan testosteronla alakalı olduğundan aşağı yukarı aynı gelişim sürelerine sahiptirler.
  İnsanlar kas gelişimine genetik etkenler dışında müdahale ederek genetik yapının çok daha üzerinde bir kas yapısı oluşturabilirler.Kas gelişimi ve sakal gelişimini tetikleyen hormonun aynı hormon olduğunu hesaba katarsak; vücud çalışmak sakal gelişimine faydalıdır diyebiliriz.
  Sağlıklı bir insanın sakal gelişimi 30 yaşına kadar sürebilmektedir.Örneğin benim babamın 25 yaşındaki bir fotoğrafında bıyıkları tıpki 18 yaşındaki bir ergenin bıyıkları gibi görünüyor.Fakat babamın bıyıkları şu anda fazlasıyla gür.Her insanda bıyık ve sakal gelişimi aynı olmaz.Kimisi 20 sinde sakal gelişimini tamamlar kimisi ise 30 yaşında.
  Sakalınızdan memnun değilseniz kendinizi şu şekilde inceleyip yapılacaklar konusunda bir yol izlemenizi tavsiye ederim.Eğer 18-23 yaşları arasındaysanız ve bir miktar sakalınız varsa ; sakalınız 30 yaşına kadar gelişmeyi sürdürecektir.23 yaşına bastığınızda ergenliğe girmiş ve yeterince gelişmiş olduğunuz halde hiç sakalınız yoksa veya yok denecek kadar azsa; il etapda bir doktora görünmenizi ve gerekli testleri yaptırmanızı öneririm.Eğer testler normalse ve genetik olarak sakalınız çıkmıyorsa sakal ektirmeyi düşünebilirsiniz.
  17-22 yaşlarındaysanız ve dahada gür sakallarınız olsun istiyorsanız testosteron artış miktarını doğal yollardan yükseltmeniz istediğinizi almanız konusunda size yardım edecektir.


SAKAL GELİŞİMİNİ HIZLANDIRMAK İÇİN

  • Sigarayı bırakın (testosteron miktarınız artacaktır.)
  • Vücud geliştirme gibi kendinizi zorlayabileceğiniz bir spor dalı ile uğraşın(Testosteron miktarınız artacaktır.)
  • Protein ağırlıklı beslenin (kas oluşumu,testosteron miktarında artış ve sakalın yapı taşı amino asitler)
  • Düzenli bir seks hayatı (testosteron miktarında artış)
  • Rekabet içeren bir aktivite (testosteron miktarında artış)
  • Sakallara düzenli olarak masaj yapma
  • badem yağı gibi sakalları besleyen doğal ürünler kullanma
  • her gün bir miktar kırmızı et tüketin (testosteron miktarında artma)
Yukardaki maddeleri ergenlik döneminizde uzun vade uyguladığınız taktirde (örneğin 2 sene) kesinlikle sakallarınız normalinde olacağından daha gür olacaktır.

SAKAL KAÇ GÜNDE UZAR

 İnsan vücudunda bulunan kılların uzama hızları değişmektedir.Bunun sebebi kılların bulunduğu cilt üzerindeki kılcal damar ağı ve besleyici yağ bezi yoğunluklarının farklı olmasıdır.Kıllar temelde aynı yapıya sahiptirler.Saç ekimlerinde kullanılan kıllarınızın bacaklarınızdan alınması bunun en somut örneklerindendir.Bu mantıkla en fazla yağ bezinin ve kılcal damarın saç derimizde olduğunu göz önünde bulundurursak;en hızlı uzayan vücud kılı saçlarımızdır.Bir saç teli bir günde ortalama olarak 0.36 mm uzar.Bu değer kişinin hormonal durumuna ve beslenmesine göre değişiklik gösterebilir.
  Sakal konusuna geldiğimizde ise; kılcal damarların saç derisi kadar yoğun olduğu bir bölgedir yüzümüz.Yağ bezleri farkıyla vücudun en hızlı uzayan 2. kıl türünü simgeler sakallarımız.Tam olarak erginleşmiş bir bireyin sakalı günde ortalama 0.32 mm uzar.Diğer bütün vücut kıllarımızda olduğu gibi hormonal durum ve beslenme şekli bu hızı etkilemektedir.


Sakalımızı daha hızlı nasıl uzatırız

 Sakalımızı uzatmanın en basit yollarından birisi protein ağırlıklı beslenmektir.Bunun yanında çeşitli bakım ürünleri ve yağları ile sakallarımıza ve diplerine masaj yaparak da uzama hızını artırabiliriz.Saçlarımız keratin denilen maddeden oluşur.Keratin içerisinde en fazla bulunan aminoasit sistein dir.Sistein miktarını artırmak saç ve sakal uzama hızınızı artıracaktır.Sistein bulunan gıdalar;tavuk,ördek,yoğurt vb. Sisteini vücudumuzda üretebilir bunun için yeteri kadar b6 ve b12 vitaminlerini almak gerekir.Sakal uzatma hızını artıran bütün aktivite ve gıdalar saç içinde geçerlidir.

Sonuç olarak sakalımız 3 günde 1mm civarında uzar.Bu uzunlukta kirli sakal diye tabir ettiğimiz modelin başlangıç değeri sayılabilir.